Activiteiten

Weef je eigen Mexicaans wandtapijtje

Weef je eigen Mexicaans wandtapijtje

Locatie: @ Texture, museum over Leie en Vlas
Noordstraat(Kor) 28
8500 Kortrijk, België
Aanvang 15-02-2020
Einde 15-02-2020
Max. inschrijvingen 12
Leeftijdscategorie 16 - 99 jaar
Organisatie Stedelijke Musea

WEEF JE EIGEN MEXICAANS WANDTAPIJTJE
Mexico roept spontaan beelden op van tortilla’s, sombrero’s en Mariachi’s. Maar Mexico is natuurlijk veel meer dan dat. Je ontdekt het aan de lijve in deze workshop. Martha en Arantxa, twee vrouwen met ...
meer >>

WEEF JE EIGEN MEXICAANS WANDTAPIJTJE
Mexico roept spontaan beelden op van tortilla’s, sombrero’s en Mariachi’s. Maar Mexico is natuurlijk veel meer dan dat. Je ontdekt het aan de lijve in deze workshop. Martha en Arantxa, twee vrouwen met Mexicaanse roots, dompelen je onder in de echte sfeer van Mexico.

Martha vertelt je graag over de Mexicaanse cultuur en ze zal je inwijden in de techniek ‘telar de cintura’. Een typische Mexicaanse manier van weven waarbij je het weefgetouw op je heupen neemt. Arantxa leerde dit van haar grootmoeder en beheerst de techniek. Vaak zitten vrouwen die dit doen op de grond.

Speciaal voor deze workshop werkten Arantxa en Martha een interpretatie van de techniek ‘telar de cintura’ uit. Arantxa toont je eerst enkele Mexicaanse weefpatronen. Aan jou de keuze om een eenvoudig Mexicaans patroon of een meer complexere variant te kiezen. Op een klein weefraam maak je daarna je eigen Mexicaans wandtapijtje. Op het einde van de workshop neem je het resultaat mee naar huis! Nu enkel nog een leuke plek in huis vinden om het op te hangen!

15 februari 2020 | 14.00 tot 17.00 | € 10 (materialen begrepen)

Deze workshop is voor iedereen met een hart voor DIY. Voorkennis is niet vereist. Enige handigheid is een pluspunt.
Minimum 10 en maximum 12 deelnemers.

Zeker zijn van een plaats? Schrijf dan snel in!

Ondervind je problemen bij het inschrijven?
Mail naar texture@kortrijk.be of bel 056 27 74 70 en we helpen u graag verder.

Deze workshop kadert binnen het publieksprogramma van Textiel in Verzet, een eigenzinnige tentoonstelling i.s.m. journaliste Samira Bendadi en fotografe Mashid Mohadjerin. Een bijzondere samenwerking van Texture met MoMu Antwerpen. Wie de verhalen en foto's van het duo wil bezichtigen, kan tot 16 februari 2020 terecht in Texture, Kortrijk. Daarna verhuist de tentoonstelling naar Kunsthal Extra City in Antwerpen (21.03 - 19.04.2020).
minder <<
Prijs: € 10,00
0 van 12 beschikbaar

Inschrijvingsperiode nog niet gestart of reeds afgelopen
Terug naar lijst
DagVanafTot
zaterdag 15 februari 2020 14:00 17:00

Opgelet!

Er zitten nog items in uw winkelmandje. Als u zich afmeldt, dan zullen deze verloren gaan.

Wilt u verder gaan?


Opgelet!Opgelet!